IT -> Blokiranje Fejsbuka

 
Želiš pristup svim sekcijama?

Registracija  


fbBlocker 1.0 je besplatan program koji automatski radi ono što bi većina informatičara ručno uradila, a to je promena lokalnih DNS podešavanja sa namerom da se blokira neki veb sajt. Kao što mu ime kaže, ovaj program blokira samo Facebook.com, a sadrži i deinstalacioni modul koji će poništiti blokadu.

fbBlocker se brzo i jednostavno instalira i momentalno redirektuje IP facebook-a na IP vašeg računara (localhost). Ovakav vid blokiranja bi trebalo da bude dovoljan za većinu korisnika računara koji pri tome nisu dovoljno informatički obrazovani, te ne umeju da prevaziđu ovu blokadu (nažalost, takvih korisnika je više od 90%).

 

Program je namenjen roditeljima koji žele da uskrate svojoj deci mogućnost posete pomenutom veb sajtu, i tako ih zaštite od potencijalnih loših uticaja. Činjenica je da većina dece i adolescenata posistovećuje pojam Internet i Facebook, tj. smatraju da je Internet "mesto" za zabavu isključivo. Međutim, postavlja se pitanje da li je ovakav vid zabrane efektan, tj. da li ima kontra-efekata, da li će kod dece izazvati nezadovoljstvo, kakav je uticaj na socijalni i psihički život itd.

Molio bih sve koji su instalirali ovaj program, da mi ostave komentar o radu, da bih ako postoje greške mogao da ih ispravim. Svaka sugestija je dobrodošla. Takođe, značilo bi mi vaše mišljenje o tome da li ovakav program treba da postoji, tj. da li je korektno nekome uskraćivati nešto na ovakav način.

Napomena:
Verzija 1.0 sadrži deisnstalacioni modul te je moguće lako poništiti blokadu. Ukoliko je nekome potrebna verzija bez deinstalacionog modula neka me kontaktira, pa ću ne e-mail poslati verziju bez deinstalera.

Preuzeto: 783 putaZa ili Protiv programa?

ZA! (129) PROTIV! (168)

Komentari:

Ime:

Ostavi svoj komentar:

Spam zaštita:


  • Marko MijailovićNe zna čemu pravljenje kompletnog exe programa sa sve deinstalacijom kad se sve moglo uraditi sa 2 minuta u BAT fajlu iz Notepad-a. Plus, kad si već napravio ovo, mogao si da napraviš da se upisuje proizvoljan sajt za blokiranje, a ne samo fejsbuk. Opet, moje mišljenje je da je BAT fajl elegantnije i lakše rešenje.

    Darko PetrovićNakon deinstalacije programa, potrebno je par puta refresh-ovati fb u browser-u!

    Darko PetrovićOstavite vaš komentar u vezi ovog programa. Da li smatrate da je više štetan ili koristan?